Frimærker steg massivt på få timer

Investorer håber på, at specielle kinesiske frimærker kan blive endnu mere værd.

Disse frimærker, der symboliserer slangens år i Kina, steg markant i pris kort efter de udkom. Investorer håber, at det ikke er slut med prisstigninger på de eftertragtede mærker. Foto: AP

Det kinesiske postvæsen China Post Group’s (CPG) årlige jubilæumsfrimærker oplevede en markant prisstigning fra sin udgivelse lørdag den 5. januar til søndag den 6. januar, da markedsprisen steg med godt 1.580 pct. til 380 yuan for et ark frimærker. Det skriver Global Times.

CPG udsteder hvert år et begrænset antal nye frimærker med motiv af det dyr, der knytter sig til det kommende kinesiske år. Det nye kinesiske år, som skydes i gang den 10. februar i år, står i slangens tegn.

Den begrænsede version af de specielle frimærker har de seneste år været så populær, at prisen på frimærkerne er steget markant efter blot få timers salg. Det var også det der skete lørdag, da prisen på et stort ark af de specielt fremstillede frimærker steg fra 24 yuan (ca. 22 danske kroner) til hele 380 yuan.

Kinesere i kø

Da frimærkerne blev sat til salg lørdag i Beijing stod kineserne i en lang kø foran butikken, der solgte de eftertragtede frimærker, og søndag måtte man melde om udsolgt. I Shanghai valgte flere af byens borgere allerede at lægge sig i kø onsdag den 2. januar, og dermed vente i mere end 70 timer, for at få fingre i de eftertragtede frimærker.

Investorer på mærkerne

Den nuværende salgspris er markant højere end den faktuelle værdi for frimærket, men det begrænsede oplag, samt den positive prisudvikling, som frimærkerne fra 2012 har oplevet, har gjort, at folk er villige til at betale den høje pris.

De fleste ser det som en investering og forventer at kunne sælge frimærkerne senere med betydelig fortjeneste. Frimærkerne med dragens tegn fra 2012 oplevede sidste år en stigning den første dag på 660 pct., og er siden da steget stødt til dens nuværende markedspris på 410 yuan. En udvikling de håbefulde frimærkeinvestorer satser på også vil ske med dette års udgave.

Kinesiske frimærker i begrænsede udgaver er udset til at blive et meget lukrativt marked for investorer, der lige nu oplever et sløvt hjemmemarked for aktie- og guldhandel.

BRANCHENYT
Læs også