Danmark får endnu en sportskanal

TV 2 Sport får nyt navn og bliver til to kanaler fra februar.

Landets sportsinteresserede tv-seere får endnu en sportskanal at holde øje med.

TV3 Sport
Fakta om de nye kanaler og om TV3 Sport:
  • TV3 Sport: Produktionsselskabet bag produktioner til TV3 Sport1, TV3 Sport 2, Viasat Golf, TV3+, TV3 Sport Premier League mv.
  • TV3 Sport 1: Premium sportskanal, der blandt nøglerettighederne har Champions League fodbold, Superligafodbold, håndbold, NFL, Wimbledon-tennis, Ishockey VM, dansk ishockey, NHL og håndbold.
  • TV3 Sport 2: Premium sportskanal, der blandt nøglerettighederne har WTA-tennis med Caroline Wozniacki, international boksning, dansk håndbold, dansk pokalfodbold, Betsafeliga, speedway og andet motorsport.
  • TV3 Sport Premier League/HD: 24 timers fodboldkanal med den engelske Premier League som omdrejningspunkt. TV3 Sport Premier League ophører med udgangen af indeværende sæson.
  • TV3+: Underholdningskanal med masser af premium-sport som Champions League, Premier League, Superliga, Boksning, Formel 1.
  • Viasat Golf: Premium-golfkanal med alt fra golfens verden.
  • Viaplay: Webtjeneste med sport, film og TV. Alle ovenstående rettigheder plus spansk, italiensk og hollandsk fodbold.

Det sker når MTG og Viasat i slipstrømmen på den fulde overtagelse af TV 2 Sport lancerer TV 3 Sport 1 og TV3 Sport 2.

Mens det er planen, at TV 2 Sport relanceres og omdøbes til TV 3 Sport 1, så er TV3 Sport 2 en helt ny kanal, der blandt andet kommer til at vise WTA-tennis, international boksning, dansk håndbold og dansk pokalfodbold. Den nye kanal går i luften - eller kablerne om man vil - den 5. februar.

Dyrere tv-pakker

TV3 Sport 1 vil få den samme distribution som TV2 Sport, mens der i øjeblikket forhandles om distributionen af TV3 Sport 2. Dermed kan den nye sportskanal meget vel føre til en forhøjelse af priserne på tv-pakkerne hos distributørerne, som det er set tidligere.

"Vi er stolte over at kunne præsentere et helt unikt setup med indhold, som de fleste misunder os. Vi mener i al beskedenhed, at vi nu kan måle os med de store internationale sportsbroadcastere, og vi vil med ydmyghed, glæde, passion og masser af hårdt arbejde gøre alt for, at danskerne tager de nye kanaler og den nye indpakning til sig," siger TV3 Sport-chef, Peter Nørrelund, i en pressemeddelelse.

Fem kanaler med sport

Foruden TV3 Sport 1 og TV3 Sport 2 råder selskaber ligeledes over kanalerne TV3+, Viasat Golf og TV3 Sport Premier League, hvor der også vil være sport at finde.

Med de mange kanaler og det omfattende ejerskab af rettigheder til dansk og international sport er der næppe tvivl om, at TV3 Sport bliver Danmarks største leverandør af sport til tv-seerne.

TV3 Sport 1 har allerede nu afløst TV 2 Sport.

BRANCHENYT
Læs også