Boeings flyjuvel i alvorlige problemer

En ny uheldig episode med prestigeprojektet sender såvel fly som aktiekurs mod jorden.

Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Boeings nye flyjuvel Dreamliner 787’erne er igen kommet i problemer, efter at endnu et fly måtte nødlande i Japan, efter at flyet udviklede røg i cockpittet.

Et Dreamliner-fly, der flyves af det japanske flyselskab All Nippon Airways (ANA), har tidlig onsdag været nødt til at nødlande i den japanske lufthavn Osaka, efter at det nye fly, som er det første fly, der primært er lavet af letvægtsmaterialer, udviklede røg i cockpittet.

Alle 137 passagerer og besætningsmedlemmer blev evakueret sikkert, men ANA har nu valgt at suspendere samtlige af sine 17 Dreamliner-fly og foretage en nødinspektion af flyene, rapporterer Reuters.

Boeing-aktien faldt i tirsdagens amerikanske eftermarked 1,9 pct. til 75,5 dollar, efter at de første meldinger om nødlandingen nåede at indløbe, inden eftermarkedet lukkede.

Kulegravning af prestigeprojektet

Episoden følger andre lignende episoder i de forgangne uger, hvor flere af de nu 50 leverede Boeing Dreamliner-fly har oplevet problemer med blandt andet brændstoflæk, et batteri, som gik i brand og sprækker i cockpit-vinduer.

Myndigheder i både Japan og USA har nu åbnet sikkerhedsundersøgelser af det nye fly, som Boeing har satset stort på, og som kan spare flyselskaberne for mange brændstofomkostninger, idet flyet er langt mere energieffektivt end ældre konkurrerende modeller.

Japan er til dato det største marked for den nye flytype, idet 24 af de nu 50 leverede Dreamliner fly bliver fløjet af Japan Airways (JAL) og All Nippon Airways.

BRANCHENYT
Læs også