Tiltalt direktør blev æresmedlem

Tidligere sparekassedirektør på plads foran dommeren i sagen om EBH-skandalen.

I april 2012 blev  Sparekassen Himmerlands tidligere direktør, Svend Jørgensen æresmedlem i Aars Handelsstandsforening, GRAVERSEN ANITA

Beskyldninger om kursmanipulation og et brat farvel til banken har ikke påvirket lokalsamfundets holdning til Svend Jørgensen, forhenværende direktør i Sparekassen Himmerland.

Mens hans tidligere kollega i EBH Bank, Finn Strier Poulsen, er jaget vildt i Fjerritslev, hvor han er flyttet fra, nyder Svend Jørgensen stadig stor respekt i Aars.

I april 2012 blev for eksempel han æresmedlem i Aars Handelsstandsforening, der takkede Sparekassen Himmerlands tidligere direktør for ”en meget betydningsfuld” indsats gennem mere end 25 år.

"En modig bestyrelse"

Da Svend Jørgensen modtog prisen, bemærkede Aars Avis, at han var meget beæret over udnævnelsen.

”Det er en modig bestyrelse, som vil udnævne mig til æresmedlem – modig fordi jeg som bekendt er sigtet i en politisag,” sagde Svend Jørgensen ifølge avisen.

Svend Jørgensen fratrådte jobbet som direktør for den børsnoterede sparekasse straks efter, at han i november 2011 blev meldt til politiet af Finanstilsynet. Anmeldelsen har ført til, at han i dag er tiltalt for grov kursmanipulation og risikerer en fængselsstraf, fordi han for fire et halvt år siden aftalte en større aktiebyttehandel med Finn Strier Poulsen. 

Onsdag klokken 10.06 satte han sig til rette foran to dommere og tre domsmænd for at blive afhørt i sagen, der verserer ved Retten i Hjørring.

BRANCHENYT
Læs også