Anmeldt bestyrelsesmedlem: Fair nok

Kent Madsen finder det på en og samme tid både overraskende og naturligt, at han er meldt til politiet.

Arkivfoto: Ole Lind

Kent Madsen, tidligere bestyrelsesmedlem i Amagerbanken, siger til FinansWatch, at han står med en blandet følelse, når han via pressen kan læse, at han sammen med 10 andre medlemmer af den tidligere ledelse af Amagerbanken er anmeldt til bagmandspolitiet af Finanstilsynet.

”Jeg står med en følelse af lidt af begge dele i forhold til om det er ærgerligt, eller om det er en lettelse at få belyst sagen nærmere. Jeg er overrasket over, at man har taget det skridt fra tilsynets side, på den anden side er det vel naturligt nok med baggrund i den advokatundersøgelse, vi har set. Men alt i alt er det vel udmærket at få det hele belyst grundigt,” siger Kent Madsen til FinansWatch.

Tavshedspligt

Anmeldelsen koncentrerer sig primært om det forhold, at ledelsen og bestyrelsen gav nogle pressede kunder mulighed for at låne store beløb – uden den store sikkerhedsstillelse – til at foretage det, der er beskrevet som valutaspekulation. Kan der være noget om, at I som bestyrelse burde have grebet ind over for disse dispositioner?

”Det er min holdning, at når man er bestyrelsesmedlem, også selvom man er tidligere bestyrelsesmedlem, så har man tavshedspligt, og måske især i en finansiel virksomhed. Og særligt når det drejer sig om konkrete kundeforhold. Men jeg mener ikke, at jeg som bestyrelsesmedlem har handlet forkert,” siger Kent Madsen til FinansWatch.

Han fortæller videre, at han nu afventer, hvad der skal ske.

”Nu skal Statsadvokaten kigge på sagen og så må vi se, om man der kommer frem til, at der ike er noget at komme efter, for så at henlægge den, eller også så kommer de frem til noget andet, og så må vi tage den derfra. Jeg ved slet ikke, om statsadvokatens undersøgelse medfører , at man skal til samtale hos dem. Det er heldigvis ikke noget, jeg har den store erfaring med,” siger Kent Madsen, der til daglig er direktør i SAS Liga-klubben Silkeborg IF.

Undren i Chile

Den tidligere næstformand i bestyrelsen undrer sig over, at anmeldelsen omfatter ham.

”Jeg var med til at bevilge den, men jeg har ikke med undervejs. Jeg forlod bestyrelsen kort efter, som det også står i advokatundersøgelsen. Det undrer mig, at jeg bliver anmeldt, for det undersøgelsen kritiserede var, at man ikke forlod aftalen tidligt nok. Men man kan jo ikke gå ud af en aftale, når man ikke sidder i bestyrelsen,” siger den tidligere næstformand Villy Rasmussen på en dårlig telefonforbindelse fra Chile, der desværre blev afbrudt efter kort tid.

Han udtrådte af bestyrelsen i marts 2012. I advokatundersøgelsen fremgår det, at bestyrelsen først har pådraget sig handlepligt i maj 2010.

BRANCHENYT
Læs også