Indtjeningen vokser kraftigt i Goldman Sachs

Den amerikanske storbank Goldman Sachs har onsdag eftermiddag aflagt regnskab for fjerde kvartal, hvor både indtægterne og især indtjeningen er markant større end ventet.

Foto: Richard Drew/AP

Aktierne i Goldman Sachs indikeres 2,1 pct. højere i det amerikanske førmarked i 138,44 dollar.

Goldman Sachs indtægter steg til 9,24 mia. dollar i fjerde kvartal sammenlignet med analytikernes forventninger på 7,83 mia. dollar. Indtægterne er dermed steget med 53 pct. i forhold til samme periode året forinden.

Indtjeningen hos Goldman Sachs kom ind på 2,89 mia. dollar eller 5,60 dollar pr. aktie, hvilket var markant bedre end analytikernes forventninger på 3,66 dollar pr. aktie. Der er næsten tale om en tredobling af indtjeningen i forhold til samme periode året forinden, hvor det her blev til en indtjening på 1,01 mia. dollar i fjerde kvartal.

Den voldsomme indtjeningsfremgang kan blandt andet tilskrives bankens egen investeringsaktiviteter. Goldman Sachs har eksempelvis sidste år formået at være den førende økonomiske rådgiver i forbindelse med fusioner og opkøb.

- Selvom de makroøkonomiske forhold fortsat var udfordrende for langt størstedelen af sidste år, så formåede styrkerne ved vores forretningsmodel og vores kundebase sammenkoblet med vores disciplineret ledelse at skabe en solid udvikling til gavn for vores aktionærer, udtaler den adm. direktør Lloyd C. Blankfein hos Goldman Sachs i meddelelsen.

BRANCHENYT
Læs også