Spredte meninger om Berlingskes varedeklarationer

Berlingskes initiativ om at varedeklarere baggrunden for artikler får opbakning fra forskere - men kolleger i branchen tøver med at følge eksemplet.

En særdeles god nyhed, som forhåbentlig vil smitte af på andre.

Sådan skriver rektor på Journalisthøjskolen, Jens Otto Kjær Hansen, som en kommentar til det initiativ, som Berlingske lancerer i februar, hvor avisen vil varedeklarere artikler i avisen. Berlingskes chefredaktør, Jens Grund, fortalte i dag til MediaWatch, at avisen fremover f.eks. vil skrive, hvilke kilder journalisterne har brugt, og hvordan de har fået fat i historien.

En ide, som rektoren bifalder:

”Med den betydning, som journalistikken har i vores dages samfund, bør der være lige så høje krav til journalstikken om transparens og efterprøvelighed som til videnskaben. Redelig journalistik tåler gennemsigtighed. Journalistik, der ikke tåler at dens metode og dens valg - og fravalg - af kilder, citatbrug osv. deklareres for enhver interesseret, er med til at undergrave journalistikkens troværdighed og dermed også dens mulighed for fortsat at spille en central rolle i et oplyst demokratis sundhed. Så hatten af for Jens Grunds initiativ,” skriver Jens Otto Kjær Hansen.

Aviser tvivler

..

BRANCHENYT
Læs også