Obligationer: Holdt sig til lille fald

Mens aktiekurserne bevægede sig opad i det meste af Europa og endda til rekord i det hjemlige C20-indeks, holdt obligationsmarkedet sig i skindet onsdag med en næsten flad renteudvikling.

Obligationshandel. Arkivfoto: Jens Dige/Polfoto

Den toneangivende 10-årige danske statsobligation lukkede således med et marginalt rentefald på 1 basispoint til 1,56 pct., mens den tyske ækvivalent faldt godt 2 pct.

Tyskland solgte onsdag 10-årige statspapirer for 4 mia. euro til en rente på 1,56 pct. sammenlignet med en rente på 1,40 pct. ved en auktion sidst i november. Samtidigt solgte Portugal korte statsobligationer for 2,5 mia. euro. Heraf var det 1-årige obligationer for 1,2 mia. euro, som blev solgt til en rente på 1,609 pct. mod en rente på 2,101 pct. i oktober.

Det var også onsdag, at det tyske økonomiministerium skar skønnet for den økonomiske vækst til 0,4 pct. fra tidligere 1,0 pct. og efter en vækst sidste år på 0,7 pct.

Fra Europa viste formiddagens tal for forbrugerpriserne en stigning på 2,2 pct. i december, og det var præcist som ventet. Lige så ventet var de uændrede amerikanske priser i december. Og heller ikke en stigning i den amerikanske industriproduktion i samme måned på 0,3 pct. kunne overraske markedet.

BRANCHENYT
Læs også