Rengøringsassistenter hængt ud i Holbæk

Kommunens hjemmeside skrev, hvem der skulle fyres, og hvem der havde fået advarsler.

Foto: Colourbox

Rengøringsassistenter på Holbæk Kommunes skoler og børneinstitutioner er blevet hængt offentligt ud på Holbæk Kommunes hjemmeside.

Et internt arbejdsnotat fra Forenede Service, som har vundet kontrakten på rengøringen i kommunen, var blevet lagt ud på kommunen hjemmeside. Det skriver Fagbladet 3F.

Faglig sekretær: Svinestreg

I notatet stod der, hvilke skoler og institutioner der skulle skiftes personale ud og hvor der var givet skriftlige advarsler.

Faglig sekretær i 3F Holbæk Odsherred Birgit Jørgensen er rystet.

- Det er den værste svinestreg, jeg nogensinde har oplevet. Der er ansatte, som kunne læse, at de skulle skiftes ud, før de selv har fået en fyreseddel, siger hun.

Kommunikationschef: En fejl

Holbæk Kommune beklager sagen og oplyser, at der er sket en menneskelig fejl.

- Der er simpelthen sket en fejl. Det er soleklart, at man ikke må lægge den slags personfølsomme oplysninger ud. Det kan vi ikke beklage nok, siger kommunikationschef i Holbæk Kommune Gudrun Pedersen til Fagbladet 3F.

Hun oplyser, at kommunen stregede de personfølsomme oplysninger ud, så snart kommunen blev bekendt med miseren. Der stod ikke nævnt navne på konkrete personer i det interne notat, men det fremgik på, hvilke skoler og i hvilke daginstitutioner personalet havde fået advarsler eller skulle skiftes ud.

BRANCHENYT
Læs også