Gasanlæg i Algeriet angrebet

Islamistisk angreb på en gas-facilitet i In Amenas i det østlige Algeriet, hvor også Maersk Oil har produktion. Konflikten i Mali ligger bag angrebet.

Amenas gasfeltet i Algeriet.  Foto: AP/BP

To er dræbt og seks bortført i et angreb på en gas-facilitet i det østlige Algeriet. Det oplyser to sikkerhedsembedsmænd fra Algeriet, skriver BBC. Det britiske udenrigsministerium bekræfter oplysningerne.

Gas-faciliteten ligger i et gasfelt, som drives af BP i et partnerskab med norske Statoil og Algeriets statslige olieselskab Sonatrach. Landet har store olie- og gasforekomster, og også Maersk Oil har interesser via et partnerskab i landet.

Det er uklart, hvilken nationalitet de kidnappede mennesker har, men det er muligt, at der både kan være tale om britiske, irske, japanske, franske og norske gidsler. Den algierske hær har iværksat en aktion for at befri gidslerne.

Gengæld for luftrum til Frankrig

Den såkaldte Khaled Abul Abbas Brigade har meldt sig som gerningsmænd til drabene og gidseltagningen, skriver BBC. Bevæggrunden for angrebet er, at Algeriet har lagt luftrum til de franske troppers flyvninger ind i Mali for at lave militære operationer. Islamistiske grupper har tidligere taget gidsler i regionen, dog primært i Mali, og otte franske gidsler er for tiden i de islamistiske gruppers varetægt.

Maersk Oil har aktiviteter i Algeriet og er partner med selskabet Anadarko Petroleum Corporation. Selskabet leverede i oktober 2012 et regnskab, der var bedre en ventet, og som indholdt en opjustering af forventningerne til hele året. Anadarkos salg for hele året 2012 lå på 265-267 mio. tønder olie.

ShippingWatch forsøger at få en kommentar fra Maersk Oil.

Maersk Oils Algeriet-partner opjusterer forventningerne

Analytikere: Maersk Oil når nemt sit produktionsmål

Dyr oliejagt for Mærsk 

BRANCHENYT
Læs også