Fokus på teknologiaktier

Børsen i Tokyo tog hul på den nye uge med manér, og da markedsdeltagerne slukkede for computerskærmene, var det toneangivende Nikkei-indeks steget knap 1,4 pct.

De fleste faktorer flaskede sig for investorerne i Tokyo, og allerede inden åbningen lå det i kortene, at en række aktier skulle en tur op ad på ryggen af den styrkede dollar. I fredags blev den amerikanske valuta styrket pænt over for yennen, og dermed fik de japanske selskaber en længe ventet forbedring af deres konkurrenceevne. Investorerne var da heller ikke sene til at efterspørge de eksportorienterede selskaber, og det var specielt de mere teknologibetonede aktier, der klarede sig godt under mandagens handel.

Ud over den svækkede yens gavnlige indflydelse på det japanske aktiemarked var mange selskaber godt hjulpet af de seneste meldinger fra den amerikanske investeringsbank Merrill Lynch. Op til weekenden valgte Merrill Lynch nemlig at hæve sin anbefaling af de japanske aktier, og det gav efterfølgende interesse for flere af selskaberne fra investorer, der ville have deres porteføljer til at stemme overens med finanshusets anbefalinger...

Læs også