Milliarder på vej til byggeriet

Danskerne vil i de kommende år bruge milliarder af kroner fra låneomlægninger og skattelettelser til at forbedre boligen. 2004 bliver året, der markerer fornyet fremgang for dansk byggeri, vurderer Håndværksrådet i ny analyse.

Dansk Byggeri er ved at få fodfæstet igen. Efter flere år med mangel på opgaver og talrige fyringsrunder kan de danske byggevirksomheder skimte lyset for enden af tunnelen. Ifølge Håndværksrådets byggeanalyse bliver 2004 året, som bringer fornyet fremgang til dansk byggeri, fordi låneomlægninger og skattelettelser har givet de private danskere ekstra milliarder i hånden. Byggeøkonom i Håndværksrådet Jakob Brandt siger, at hver gang danskerne får frigjort 100.000 kr. fra boligens friværdi, går de 50.000 til forbedringer af boligen.

»Boligen er blevet et prestigeprojekt, og danskerne vil gerne bruge mange penge på at sende det rigtige signal om kvalitet og overskud. Folk bruger pengene til nyt køkken, bad og professionelt anlagte haver, og vores beregninger viser, at cirka halvdelen af de penge, man får ud at lægge lånene om, går til boligforbedringer,« siger han...

Læs også