Fokus på renter

Den amerikanske dollar viste svaghedstegn i de tidlige morgentimer tirsdag, men ved middagstid genvandt den lidt af sin tabte styrke over for de europæiske valutaer, og midt på eftermiddagen blev den handlet til 626,00 kr.

Dollaren var fortsat støttet af investorernes fortolkning af de seneste nøgletal fra USA, der tyder på accelererende økonomisk aktivitet og dermed mulighed for en rentestigning i USA, der kan gøre det mere attraktivt at placere midler i dollars. Udsigten til en snarlig rentestigning i USA, der vil indsnævre renteforskellen over Atlanten, har været med til at skærpe lysten til at købe dollars.

Men tirsdag opstod der spekulationer om, at en eventuel europæisk rentenedsættelse ikke bliver til noget, og dermed vil de europæiske renter stadig ligge et pænt stykke over de amerikanske, selv om der kommer en renteforhøjelse i USA. Forventningerne om fortsat stabil forrentning af eurobeholdninger var tirsdag med til at lokke flere investorer væk fra dollaren og over i euroen, hvilket forklarede den svagt sivende dollarkurs...

Læs også