Danionics i betalingsstandsning

Batteriproducenten Danionics nåede akkurat at skuffe aktiemarkedet endnu engang inden kalenderen skiftede til 2005. Pengekassen i Danionics International er tom, og selskabet er i betalingsstandsning.

De dårlige nyheder fra den fynske batteriproducent Danionics vil tilsyneladende ingen ende tage. Engang et af fondsbørsens mest værdifulde medlemmer; i dag i så voldsom en økonomisk krise, at selskabets fremtid er svær at få øje på.

Lige før nytår gik Danionics International i betalingsstandsning. Selskabet har gennem det seneste halve år været i fuld gang med at flytte kostbart produktionsudstyr fra Fyn til Shenzhen i Kina. I et sidste forsøg på at redde firmaet og nogle af aktionærernes værdier besluttede selskabet i april sidste år at gå i samarbejde med den kinesiske batteriproducent GP Batteries og samtidig flytte al produktion til Kina. Dengang var det tanken, at både salg og noget af udviklingen skulle fortsætte i Danmark. Men i takt med, at flytningen til Kina viste sig vanskeligere og salget svigtede, blev også de planer opgivet. Den 1. november blev alle medarbejderne fyret, og adm. direktør Henning O. Jensen er i dag direktør på deltid og en af de eneste danske medarbejdere, som er tilbage...

BRANCHENYT
Læs også