Erhvervsparadiset i Ballerup

Kommunal service og god infrastruktur har fået virksomheder i hobetal til at lægge hovedkvarterer, domiciler og store kontorer i Ballerup. På 30 år har byen udviklet Lautrupparken til et erhvervsområde på 2,5 mio. kvadratmeter, hvor mere end 100 firmaer i dag har til huse.

Man skulle tro de fik penge for at ligge der, så mange er der. Tryg, TDC, Siemens. I hobetal ligger firmadomicilerne og hovedkvartererne på rad og række i Lautrupparken i Ballerup vest for København. Men rent faktisk er det ikke firmaerne, der får pengene. Det gør kommunen.

I gode år får Ballerup Kommune over 100 mio. kr. ekstra i kassen, fordi »Silicon Ballerup« de seneste tredive år har udviklet sig fra 250 hektar, sjællandsk landbrugsmuld til 2,5 mio. kvadratmeter attraktivt erhvervsområde. Næsten 100 virksomheder inden for IT, medico og finans har valgt området som deres hjem, fordi Ballerup Kommune siden starten af 70'erne har satset målrettet på at få store virksomheder til byen. Kommunen har investeret flere hundrede mio. kr. i veje, stier og natur i området, og vælger en virksomhed Ballerup som ny hjemby er der ganske få grænser for den kommunale service. Kommunen tager sig blandt andet af kommunikationen med andre kommuner, når virksomhedernes medarbejdere er langtidssygemeldte, og når en virksomhed skal bygge nyt i byen, får den sin helt egen kontaktperson og slipper dermed for at bruge tid på de mange forskellige kommunale kontorer og forvaltninger...

BRANCHENYT
Læs også