Storbank jagter skibe fra Iran

Den tyske storbank DNV har arrestordrer på flere iranske skibe, der flygter fra gæld og sanktioner.

Foto: AP

En talskvinde for den tyske storbank DVB Bank bekræftede torsdag i Frankfurt, at et iransk skib "meget usædvanligt" har brudt en arrest og forladt farvandet ud for Sri Lanka. Banken forsøger i forvejen at opbringe yderligere to iranske skibe, der skylder DVB penge, efter at banken har fået  en retskendelse fra en domstol i Singapore, skriver flere nyhedsbureauer.

Iranske tankskibe skifter rundt mellem flagstater 

Det iranske skib MV Amina har i nogle ligget for anker ud for Sri Lankas sydlige kyst, og lige uden for landet terrotorialfarvand 12 sømil fra kysten. Ifølge en talsmand for Sri Lanka er der tidligere affyret varselsskud mod skibet for at undgå, at det forlader stedet, men det lykkedes onsdag for skibet at slippe væk. Og eftersom skibet ikke har foretaget sig noget kriminelt i Sri Lanka, er det ikke muligt at tilbageholde det.

EU strammer igen sanktioner mod Iran 

Skibet drives ifølge nyhedsbureauet Reuters af et privat, Teheran-baseret managementselskab, Rahbaran Omid Darya Ship Management. Såvel EU som USA, der har gennemført vidtrækkende sanktioner mod Iran på grund af landets atomprogram, har understreget, at dette selskab er en del af det statslige Islamic Republic of Iran Shipping Lines, der er centralt i sanktionerne og mistænkt for bl.a. at transportere våben. En anklage, rederiet har benægtet.

Medie: Iranske tankskibe skjuler syriske skibsbevægelser 

Medie: Iransk tanker jages i Grækenland 

BRANCHENYT
Læs også