Børser klemt fra flere sider

De europæiske aktiebørser tabte højde torsdag morgen, mens investorerne fulgte op på onsdagens triste udvikling i det amerikanske marked, og den sure stemning holdt sig hen over dagen, hvilket gav lavere slutniveauer.

Lige fra morgenstunden lå det i kortene, at aktierne næppe ville stige markant torsdag - dertil var de negative faktorer for mange og for kraftige. Noget af det, der bekymrede investorerne, var det seneste udvikling i Kina, hvor regeringen kom med tiltag, der skal tage trykket af den kinesiske økonomi.

Frygten for en overophedning af Kinas økonomi er både nærværende og berettiget, så det kom ikke bag på markedsdeltagerne, at regeringen i Beijing kommer med tiltag. Problemet for virksomhederne i Europa og USA er imidlertid, at de kinesiske virksomheder måske vil efterspørge færre råvarer i udlandet, hvis toppen tages af den økonomiske aktivitet, og den udsigt huede bestemt ikke markedsdeltagerne. Ikke uventet var det især selskaber inden for råvareudvinding og minedrift, der stod for skud...

Læs også