Yousee slukker for digitalt signal

Tusindvis af Yousee-kunder bliver tvunget til at købe nyt tv, når ældre signal afskaffes.

Foto: Niels Hougaard

Ønsket, om at alle kanaler skal udsendes i HD-kvalitet, får landets største kabel tv-selskab, det TDC-ejede Yousee, til at afskaffe det ældre digitale mpeg2-signal.

Manøvren begynder allerede i den kommende måned, og den 2. april tager selskabet for alvor fat, når 30 kanaler i Yousees tv-pakker ikke længere sendes i mpeg2., men udelukkende i mpeg4-format.

Har tøvet

Beslutningen skønnes at ramme op mod 50.000 af selskabets omtrent 1,2 mio kunder. Der er tale kunder, der har investeret i de første udgaver af digitaler tv-apparater eller modtagerbokse, der udelukkende var udstyret med en mpeg2-modtager. Siden 2010 har stort set alle apparater haft den nyere mpeg4-modtager, der giver mulighed for at modtage HD-kanaler.

"Vi har tøvet med at tage denne beslutning, for det kan tvinge en mindre del af vores kunder til at skulle købe nyt tv. Men vi har sat som mål, at alle vores digitale kanaler senest med udgangen af 2015 skal være opgraderet til HD, og så får vi brug for de kanal-pladser, der i dag bruges til at dobbelt-distribuere tv-kanalerne i det gamle format," forklarer afdelingschef Lars Techen Nielsen, YouSee.

Sendes fortsat analogt

Beslutningen omfatter alle de digitale kanaler, der også sendes i HD-kvalitet og dermed findes i to forskellige versioner. De forsvinder altså ikke fra Yousees tv-pakker, men vil fremover kun blive sendt i HD.

"Man behøver ikke nødvendigvis at købe nyt udstyr for at se tv, selv om man har en ældre mepg2-modtager. Mange af de berørte kanaler sender vi også som analogt tv, og det har vi ingen aktuelle planer om at afskaffe," siger Lars Techen Nielsen.

En nem måde at teste, om man bliver berørt af lukningen af mpeg2-signalet, er at undersøge, om man kan se DRHD (DR3 fra mandag 28. januar). Den distribueres kun i mpeg4-format, så kan man se den på sit tv i dag, vil lukningen ikke få konsekvenser.

Hvis man vil undgå at købe nyt tv, er der mulighed for at købe en digital modtagerboks med indbygget mpeg4-modtager. Det er typisk en billigere løsning end indkøb af nyt tv.

BRANCHENYT
Læs også