Codan jagter ny vækst

Gennem de seneste tre måneder har Codan ansat omkring 40 nye assurandører og dermed forøget sin samlede stab af sælgere med godt 10 pct. Målet er at skabe ny vækst og dermed vende udviklingen gennem de seneste seks år, hvor selskabet har mistet en markedsandel på fem pct.

»Vi er ligesom alle andre interesseret i at få del i de gode forretningsområder og dermed skabe vækst i porteføljen,« siger Per Klitgård, direktør i Codan.

Men selvom selskabet nu jagter vækst, er det ikke alle forretningsområder, der kommer til at mærke de mange nyansættelser.

»Det er de rådgivningstunge kundegrupper, som vi nu satser voldsomt på,« forklarer Per Klitgård.

Klar til offensiv

Han oplyser, at selskabet gennem halvandet år har arbejdet målrettet på at kunne bevæge sig ind på landbrugsområdet. Et marked Codan ikke tidligere har opereret på. Og det er bl.a. til dette marked, at selskabet nu har ansat 40 assurandører. Derudover er målet primært at styrke salgsindsatsen overfor liberale erhverv som advokater, revisorer, tandlæger og dyrlæger.

At indsatsen kommer netop nu skyldes primært, at selskabet ikke tidligere har været klar til at gå i offensiven.

»Det er først det seneste halvandet år, vi har fået alle vores specialområder til at fungere,« forklarer Per Klitgård.

Med overtagelsen af Hafnia i 1992 opnåede Codan en markedsandel på 18 pct. af det danske forsikringsmarked. En andel, der med præsentationen af regnskabet for 1998, var dalet til 13 pct.

Med ansættelsen af de 40 nye medarbejdere råder Codan nu over et salgskorps på 410 assurandører.

..

BRANCHENYT
Læs også