Vestas-aktien på rutschetur

En lidt mat stemning holdt sit indtog i det danske aktiemarked allerede under formiddagens handel, og hen over tirsdagen kendte det ledende KFX-indeks næsten kun en vej. Heldigvis blev det kun til en sivende tendens, men tirsdag ved lukketid var der alligevel pillet 1,69 point af KFX-indekset, der sluttede i 282,88.

De europæiske aktiebørser var mandagen igennem kendetegnet af svage negative strømninger, hvilket fik indflydelse på købelysten i det hjemlige marked. Det samme gjorde en stigning i oliepriserne, og selv om dollaren rettede sig ud på eftermiddagen, var den lave kurs på amerikansk valuta stadig med til at holde en del markedsdeltagere på sidelinjen.

Vestas Wind Systems har haft problemer siden selskabet fremlagde sin regnskabsorientering i sidste uge, og vanskelighederne fortsatte med uformindsket styrke i tirsdagens marked. Det var specielt selskabets forventninger til 2005, der skuffede investorerne, og prognosen er næppe blevet lysere i takt med, at dollaren har mistet yderligere højde...

BRANCHENYT
Læs også