Udenlandske aktier: PMI og euro bag kursstigninger

Da startskuddet lød den første handelsdag i 2005, var investorerne ikke sene til at finde tegnebogen frem, og de europæiske børser nærmede sig således under dagens handel det højeste niveau i to et halvt år.

Det var en mindre svækkelse af euroen mod dollaren, som var inspirationskilde bag fremgangen i automobilsektoren, mens et fald i olieprisen var med til at understøtte plusser blandt luftfartsselskaberne. Desuden skulle den positive markedsstemning ses i lyset af uventet gode nøgletal fra eurozonen.

I Frankfurt lå fokus på automobilproducenterne såsom DaimlerChrysler og Volkwagen, da investorerne kvitterede for en moderat svækkelse af euroen mod den amerikanske dollar.Den europæiske fællesmønts himmelfart havde i handelsdagene op til nytår resulteret i kursklaps til de dollarfølsomme selskaber, idet investorerne frygtede, at eurostyrkelsen ville svække eksportvirksomhedernes konkurrenceevne. Euroens tilbagegang blev derfor modtaget med lettelse i markedet, hvor investorerne sendte aktierne i DaimlerChrysler og Volkswagen henholdsvis 1,19 pct. og 2,10 pct. højere...

BRANCHENYT
Læs også