Waterfront afvist i retten efter brøler

Det udskældte pr-bureau tabte slag om forbud mod brug af belastende materiale.

Waterfront forsøgte fredag at få nedlagt forbud mod at DR bringer uddrag af en email-korrespondance. Foto: Jens Ehlers

Det lykkedes ikke for pr-bureauet Waterfront at få nedlagt fogedforbud mod, at DR Nyheder bringer uddrag af en eller flere korrespondancer mellem transportselskabet DSB og Waterfront. I hvert fald ikke i første omgang.

Det er uklart, om det drejer sig om nye oplysninger i sagen om det kontroversielle samarbejde mellem DSB og Waterfront, eller om det er informationer, der knytter sig til de sager, som allerede har set dagens lys.

Waterfront og selskabets advokat, Horten Advokatfirma, mødtes fredag morgen med DR i Københavns Byret, hvor begæringen skulle behandles.

Stilet til den forkerte

"Waterfront havde begæret fogedforbud mod, at vi bringer uddrag fra noget korrespondance, men fogedretten afviste at behandle sagen, fordi begæringen var stilet til den forkerte.

Den skulle være stilet til generaldirektøren, men den var stilet mod nyhedsredaktionen, der ikke er nogen juridisk person. Derfor kunne byretten ikke behandle sagen," fortæller redaktionschef hos DR Nyheder Sandy French til epn.dk.

Det fik ifølge hende Waterfront til at trække sagen tilbage, og det er uklart, om der kommer en ny begæring. Under alle omstændigheder ser sagen ganske svær ud for Waterfront, vurderer forskningschef og ekspert i mediejura ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Oluf Jørgensen.

Samfundsmæssigt interessant

DSB er ganske vist undtaget fra offentlighedsloven, men spørgsmålet er, om korrespondancen mellem Waterfront og DSB har samfundsmæssig interesse.

"Fogedretten skal foretage en afvejning mellem den samfundsmæssige interesse kontra beskyttelse af rent privatliv eller egentlige forretningshemmeligheder, og der er jeg overbevist om, at konklusionen er den, at fogedretten skal tage hensyn til informations og ytingsfriheden, og den debat, der har været de seneste dage, viser klart, at der er stor samfundsmæssig betydning af at få afdækket kontakten mellem pr-bureauet og DSB," siger Oluf Jørgensen og afviser dermed, at Waterfront kommer igennem med et forbud.

Kontroversielle forhold

DR har flere gange de seneste dage afsløret, hvordan  Waterfront tilsyneladende har udført en række kontroversielle opgaver for DSB. I første omgang kom det frem, at Waterfront har holdt den DSB-kritiske journalist Lars Abild fra at skrive om DSB ved at holde ham travlt beskæftiget til anden side. Det var dog angiveligt DSB, der betalte hans løn hos Waterfront.

Siden er det blandt andet kommet frem, at Waterfronts direktør, Lars Poulsen, har videregivet fortrolige oplysninger om Lars Abilds helbred til DSB, og at pr-bureauet har lavet psykologiske profiler af politikere for DSB.

Fortrolige oplysninger

Afdækningen af samarbejdet har senest fået DSB til at afbryde al samarbejde med rådgivningsselskaber.

Hvorfor gør Waterfront det her?

"Deres begrundelse er, at de ikke vil have, at vi omtaler det, fordi de mener, at det er fortrolige oplysninger, der forekommer i korrespondancen," siger Sandy French.

Hun vil ikke fortælle, hvor DR har sine oplysninger i sagen fra, ligesom hun heller ikke vil oplyse, om selskabet har flere afsløringer af belastende email-korrespondance på vej.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Waterfront eller selskabets advokat.

BRANCHENYT
Læs også