Røgslør lagt ud over ny overjordisk bil

Luksusmærket præsenterer en ny coupémodel på biludstillingen i Geneve.

Rolls Royce har foreløbig kun frigivet denne illustration af kølerfigureen "Spirit of Ecstacy". Foito: Rolls Royce

De nysgerrige, der har råd til at købe en luksusbil i den ypperste topklasse, må vente endnu halvanden måned, før de kan se, om bilen nu også er noget for dem.

Den 5. marts bliver luksusbilen nemlig afsløret på biludstillingen i Geneve, og foreløbig har det britiske mærke kun udsendt et røgslør, der viser, at det drejer sig om en ny Rolls-Royce.

Mærket hører i dag til under det tyske mærke BMW.

Rolls-Royce Wraith

Med modelnavnet Wraith holder Rolls-Royce fast i navne med henvisning til noget overjordisk som Phantom og Ghost.

Ordet Wraith stammer fra en skotsk dialekt. Ifølge Rolls-Royce skulle det have sin oprindelse i det 15. århundrede.

Der er også teorier om, at det skulle være et gælisk ord for en slags beskyttende engel.

Den nye model får navnet Wraith.

Den hidtil kraftigste

Til gengæld lægger Rolls-Royce ikke skjul på, at bilen bliver den hidtil heftigste, og at de første kunder kan regne med at få bilen leveret i slutningen af året.

"Rolls-Royce Wraith vil trække superlativer, når den bliver præsenteret i Geneve," lyder det selvsikkert fra mærkets administrerende direktør, Torsten Müller-Ötvös.

"Vores kunder kan forvente det dristigste design, den mest dramatiske ydelse og den hidtil kraftigste bil, der nogensiden har kørt rundt med "Spirit of Ecstasy" på motorhjelmen," tilføjer Torsten Müller-Ötvös.

Bilen bliver en coupéudgave, der bygger på Ghost-modellen fra 2009.

Navn med skotske rødder

Navnet Wraith blev senest brugt af Rolls-Royce i 1938. Rolls-Royce har dog også siden brugt orden i kombination med Silver - Rolls-Royce Silver Wraith, der blev lanceret i 1947.

"Wraith henviser til en tyst og nærmest umærkelig, men dog kraftfuld styrke. Det er noget sjældent, noget adræt og meget potent. Navnet er perfekt til vores nye model," lover Torsten Müller-Ötvös.

Rolls-Royce har bebudet, at røgsløret vil lette i løbet af februar, når der drypvis vil falde nye oplysninger og delbilleder af modellen.

V12-motor

Motormæssigt kan der dog ventes en V12-motor på 6,6 liter, som den der ligger i Ghost-modellen. Her yder den 570 hk, men i Wraith-modellen vil effekten være sat lidt op.

Ghost-modellen klar 7,3 km/l ved blandet kørsel. Ved bykørsel klarer den knap 5 km/l.

Men det er ikke brændstoføkonomien, der er vigtig for den type af biler.

BRANCHENYT
Læs også