Fokus på USA-tal

Den amerikanske dollar lå styrket først på fredagen, da investorerne forberedte sig på et stærkt forbrugerprisindeks fra USA, men efter offentliggørelsen fortog rentespekulationerne sig, hvorefter den amerikanske valuta tabte pusten.

At de amerikanske renter er på vej op ad bliver taget som et faktum i valutamarkedet, men investorerne var spændte på fredagens forbrugerpriser fra USA, fordi de måske kunne sige noget om styrken i de ventede pengepolitiske stramninger. I april steg de amerikanske forbrugerpriser med 0,2 pct. i forhold til måneden før, mens analytikerne i gennemsnit havde gættet på en stigning i forbrugerpriserne på 0,3 pct.

Afvigelsen fra analytikernes estimater var ikke stor, men markant nok til at rentefrygten blev nedtonet, og det gav efterfølgende plads til en korrektion af dollaren i nedadgående retning. Investorerne begyndte nemlig at tvivle på den ventede rentestigning i slutningen af juni, og midt på eftermiddagen var kursen på amerikansk valuta faldet til 628,00 kr. mod 630,00 kr. sidst på formiddagen...

Læs også