Bred portefølje

DANSKE INVEST Japan investerer fortrinsvis i de større japanske selskaber i en relativ bred portefølje, som aktuelt består af 118 positioner. Danske Invest har i februar indgået rådgivningsaftale med Schroders Investment Management (Japan) Ltd.

Schroders har 13 porteføljemanagere og 12 analytikere alene på japanske aktier, og ingen investering gøres uden forudgående virksomhedsbesøg.

Afdelingen havde i fjerde kvartal en lidt svagere udvikling end markedet, primært pga. lavere vægt i kemi og råvarer, som udviklede sig stærkt. Det japanske marked har været præget af store afkastforskelle fra sektor til sektor, og den stærke indenlandske efterspørgsel trak de nævnte sektorer op. En stigende yen over for dollar lagde samtidig en dæmper på de store dollareksporterende virksomheders udvikling. Chief portfolio manager Ole Gotthardt, Danske Capital, har generelt positive forventninger til det japanske marked, som vil nyde godt af det forventede globale økonomiske opsving og ikke mindst den høje vækst i Asien. Han understreger dog, at den indenlandske efterspørgsel fortsat er beskeden, og risikoen i det japanske marked knytter sig i høj grad til, om de høje forventninger til den globale vækst kan holde...

Læs også