Obligationer: Rentehop blev kortvarigt

Fredagen startede med en stigning i de danske renter, men allerede inden handlerne havde været til frokost var stigningen ebbet ud, og renterne holdt derefter et stabilt niveau fredagen ud.

Foto: AP/Michel Euler

Den toneangivende 10-årige rente endte med et dyk på to basispoint til 1,62 pct.

Samme tendens blev set i Europa, hvor den tyske rente faldt til 1,56 pct. og den italienske og spanske rente dykkede med fire til seks basispoint til 4,14 og 5,074 pct.

Renten steg fra start på ryggen af positive nøgletal fra Kina, hvor BNP-væksten i fjerde kvartal endte på 7,9 pct. mod ventet ifølge Bloomberg News 7,8 pct. Samtidig overraskede tal for detailsalget og industriproduktionen positivt i december.

Fredag formiddag kom der negative tal fra det britiske detailsalg, der faldt 0,3 pct. i december eksklusiv brændstof mod en ventet stigning på 0,1 pct. År til år steg detailsalget eksklusiv brændstof med 1,1 pct. mod ventet ifølge Bloomberg en stigning på 2,0 pct. Italien havde ikke noget mere positivt at byde på, da friske tal viste et fald i industriproduktionen år til år på 6,7 pct. i november.

Over middag blev det til tre ud ad tre, når det kom til skuffende nøgletal, da det amerikanske tillidsindeks fra University of Michigan viste et overraskende fald til 71,3 mod ventet 75,0 i januar. I december skuffede tillidsindekset ligeledes markant, da det faldt fra 82,7 til 72,9.

- Husholdningerne er ved at blive lidt udmattede af den nuværende politiske stilstand omkring den finanspolitiske afgrund. Indtægterne efter skat er samtidig faldet en smule, siger seniorøkonom Paul Dales hos Capital Economics ifølge Bloomberg News.

BRANCHENYT
Læs også