Få dig en lav ÅOP Finansiering

Der er mange penge at spare ved at vælge den rigtige finansiering. En sammenligning af bankers billån viser, at renten varierer fra 5 til 16 pct.

Det kan virke tillokkende at tage imod det lånetilbud, som forhandleren tilbyder dig. For det første er det nemt – du kan få det overstået med det samme. For det andet ser det billigt ud med en lav ÅOP før skat.

Og ofte er bilforhandlernes lånetilbud attraktive. Men det afhænger af, om man er i færd med at købe en billig eller dyr bil.

Forhandleren pålægger nemlig lånet et gebyr for arbejdet med at stifte det. Det er ikke fradragsberettiget og indgår derfor ikke i den ÅOP før skat, som forhandleren vifter med. Ifølge bilisternes talerør FDM kan gebyret være på op til 6.000 kr. og dermed fylde meget, hvis man køber en af de billige mikrobiler til ca. 80.000 kr.

Stor prisforskel

Der er også stor prisforskel på de billån, som bankerne tilbyder. På Mybanker.dk eller Pengepriser.dk er det muligt at finde frem til et af de billige lån. En søgning viser, at renten på et billån varierer fra 5 til 16 pct., så der er mange penge at spare.

Der er dog et hav af forskellige krav hos bankerne – nogle steder skal man være såkaldt helkunde – altså samle ens engagementer i banken, som er tilfældet i Dragsholm Sparekasse.

Merkur Andelskasse tilbyder en lav rente, hvis man køber andelsbeviser, mens PenSam Bank lokker med lave priser, hvis man er medlem af FOA.

Biler i energiklasse A er også billigere at låne til i flere pengeinstitutter.

»Man skal altid sammenligne bankernes priser, før man køber en bil. Og det er altid nøgletallet ÅOP, man skal tage udgangspunkt i, da det er direkte sammenligneligt. På denne måde har man en sats at forhandle ud fra, når man kontakter sin bank for at få et billån,« siger John Norden, adm. direktør i Mybanker.dk.

Sammenlign priserne

Samme melding kommer fra FDM.

»Hvis man gør sit hjemmearbejde ordentligt og ikke dukker uforberedt op i banken eller hos bilforhandleren, er der mulighed for at spare nogle tusinde kr. på finansieringen. Og det er altid billånets ÅOP, man skal sammenligne,« siger Allan Skytte Christensen, forbrugerøkonom i FDM.

at komme til at betale for meget,« siger Allan Skytte Christensen.

BRANCHENYT
Læs også