Sivende dollar

Spekulationerne i en amerikansk rentestigning aftog lidt under tirsdagens handel forud for FOMC-mødet i Federal Reserve, og dermed svandt noget af investorernes interesse for dollaren. Allerede under nattens handel i Fjernøsten viste den amerikanske dollar svaghedstegn, og tirsdag eftermiddag var kursen sivet til 616,60 kr. mod 623,50 kr. mandag aften.

På det seneste har der været udbredte forventninger om, at den amerikanske centralbank pønser på en rentestigning, og investorerne tror fortsat, at udviklingen går i retning af højere renter i USA. Men de tror ikke længere, at renteforhøjelsen lurer lige om hjørnet, og de nedtonede forventninger om bedre forrentning af midler placeret i amerikansk valuta mindskede tirsdag interessen for dollaren.

Ikke alle amerikanske nøgletal har på det seneste været så overbevisende, hvilket har taget toppen af rentespekulationerne, og det samme har forlydenderne om, at fredagens jobrapport fra USA vil skuffe. I marts steg beskæftigelsen uden for landbruget med 308.000 personer, men det ventes at være faldet til 175.000 personer i april...

Læs også