Dollaren presset

Den amerikanske dollar kom under fornyet salgspres onsdag, da frygten for yderligere olieprisstigninger samt skuffende nøgletal fra USA medvirkede til, at markedsdeltagerne skar ned på deres dollarpositioner og i stedet udvidede efterspørgslen på euro, yen, schweizerfranc og britiske pund.

Trods et lille fald i olieprisen på børsen i New York, var markedsdeltagerne ikke villige til at hjælpe dollaren tilbage på rette kurs, da flere fokuserede på de negative følger, som en renteforhøjelse kombineret med højere energipriser vil få på den globale vækst og det amerikanske opsving. Dollarkursen dykkede tirsdag, da markedsdeltagerne indså, at løftet om øget olieproduktion fra det ledende OPEC-land Saudi-Arabien kom for sent til at få indflydelse på sommerens benzinpriser.

Svækkelsen i dollaren var især udtalt over for den japanske yen, som nød godt af en øget efterspørgsel efter plusser på børsen i Tokyo tidligt onsdag. Det toneangivende Nikkei-indeks lukkede 189 point højere, da investorerne var blevet inspireret af fremgang på den amerikanske børs sent tirsdag...

Læs også