Lemvig kalder Nuuk

Vestjysk Bank parat til at betale 800 mio. kr. for Grønlandsbanken. Grønlandsbanken skal fremover ledes fra Lemvig i Vestjylland. Trods en tidsforskel på fire timer og en fysisk afstand på 3.100 kilometer er den vestjyske bank parat til at ofre 800 mio. kr. på den dominerende grønlandske bank.


Torsdag meddelte Vestjysk Bank, at man er så langt inde i drøftelserne med Grønlandsbanken, at man er villig til at betale 2,67 aktier i Vestjysk Bank for hver enkelt aktie i Grønlandsbanken. Da meddelelsen blev offentliggjort, svarede det til en salgspræmie pr. aktie på 23 pct., og prisen på den eneste grønlandske finansaktie steg straks med 14 pct. Begge parter understreger dog, at der endnu venter en måneds yderligere forhandlinger, hvor der både kan komme nye købere på banen, og hvor hele aftalen kan falde til jorden.

Målt på egenkapital var Vestjysk Bank ved årsskiftet godt dobbelt så stor som Grønlandsbanken, mens markedsværdien af Vestjysk Bank onsdag efter børstid var 1440 mio. kr. mod Grønlandsbankens 630 mio. kr. Sidste år opnåede Vestjysk Bank et overskud på 195 mio. kr. Det var samtidig det første hele år efter fusionen med Nordvestbank, der blev vedtaget sidst i 2002...

Læs også