Minister blander sig ikke i Falck-strid

Regeringen vil ikke involvere sig i konflikten mellem ledelsen i Group 4 Falck og ansatte i USA. Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) hverken kan eller skal blande sig i sagen, hedder det i et svar til socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Jan Petersen.

I de seneste ca. syv måneder har sikkerhedskoncernen Group 4 Falck og fagforeninger, såvel danske, internationale som amerikanske, været i konflikt med hinanden. Det amerikanske forbund, SEIU, mener bl.a., at Group 4 Falck ikke vil lade de ansatte i det amerikanske datterselskab Wackenhut organisere sig efter eget ønske og dermed ikke overholder de internationale ILO-konventioner.

Ifølge Netredaktionen har sagen fået socialdemokraterne til at spørge beskæftigelsesministeren, om det er i overensstemmelse med regeringens holdning, at et danskejet selskab ikke lever op til konventioner fra den internationale arbejdsorganisation, ILO. Ministeren har nu svaret, at faglige og arbejdsretlige problemer uden for Danmarks grænser ikke er mulige at involvere sig i for hverken regeringen eller ministeren...

Læs også