KFX steg under selektiv handel

Det danske aktiemarked blev drevet op sammen med de andre europæiske børser fredag formiddag på forventninger om en positiv åbning i USA ud på eftermiddagen. Formodningerne holdt stik, hvorefter det hjemlige marked tog et ekstra ryk opad, men kort før lukketid satte gevinsthjemtagningerne ind, hvilket tog toppen af KFX-indekset. Indikatoren over de toneangivende aktier bevarede noget af sin nyvundne højde, og sidst på dagen blev den opgjort til 254,33 - 1,54 point over torsdagens niveau.

Lundbeck har indgået en aftale med det japanske selskab Mochida om udvikling og salg af Cipralex i Japan, og den slags nyheder plejer at skærpe investorernes interesse. Det blev også tilfældet fredag, og selv om Lundbeck ikke regner med, at aftalen får indflydelse på resultatet i indeværende år, takserede investorerne nyheden til en stigning på 6 kr., hvilket fik aktien til at slutte i kurs 195.

Novo Nordisk sluttede 1,50 kr. højere i kurs 254 - ikke imponerende, men lidt har også ret i disse magre tider. En mulig forklaring på den lille stigning kan være, at den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har øget Novos vægtning i en af sine modelporteføljer...

BRANCHENYT
Læs også