Sådan gør du ved kædebreve

Hvis du modtager en e-mail, som anbefaler dig, at du sender e-mailen videre til alle dit adressekartotek, så er der god grund til at være skeptisk. Der er med stor sandsynlighed tale om et kædebrev (hoax).

Du kender sikkert til begrebet, fordi du flere gange er stødt på det. Kædebrevene ankommer i din indbakke og anmoder dig om at sende beskeden videre til alle de mennesker, som du kender og har stående i dit adressekartotek. Bedst kendt som "hoaxes" lukrerer kædebreve på sensationelle historier og alvorlige virustrusler. Send denne e-mail videre og vind en gratis udgave af Microsoft Windows, slet filerne SULFNBK.EXE og JDBGMGR.EXE, da de er nye virus, som ikke fanges af dit antivirus program, bliv rig hurtigt fup og mennesker som lider af en livstruende sygdom.

De kommer i mange varianter og afskygninger, men fælles er, at de alle er fup, som æder din båndbredde, forbruger processorkraft på mailservere og skaber unødig frygt og irritation hos de mennesker, som modtager dem. Det bedste man kan gøre er at slette dem. Ganske, som var der tale om spam...

Læs også