Hver tredje er senior

Vium Smede- og Maskinværksted i Kjellerup blev noget overrasket over at konstatere, at 17 ud af 60 medarbejdere havde passeret 50. Det svarede til, at næsten hver tredje kunne kalde sig senior. Opgørelsen gav et skub til at sætte mere fokus på senio-rerne i virksomheden og resulterede rent faktisk i, at virksomheden ansatte en medarbejder til at tage sig af opgaven.

Den nye medarbejder, Jens Nielsen, er selv senior og kom som 60-årig fra ledighed til et job som konsulent i Vium Smede- og Maskinværksted. Hans særlige ansvarsområde er at udbygge medarbejderpolitikken, herunder se på vilkårene for seniormedarbejderne.

Som noget af det første er der kommet mere styr på medarbejdersamtalerne, ikke mindst med seniorerne. Målsætningen er, at alle over 50 år skal have tilbudt en seniorsamtale, hvor de får mulighed for at fortælle om deres ønsker for fremtiden. Det fysiske spiller en stor rolle på en arbejdsplads som denne, og derfor foretrækker nogle seniormedarbejdere et mindre belastende arbejde. For rejsemontører kan der blive tale om færre rejsedage og mere arbejde hjemme på virksomheden...

BRANCHENYT
Læs også