KFX præget af små kursudsving

Den danske aktiebørs sluttede næsten uændret mandag, da det hjemlige marked såvel som de udenlandske indeks var præget af lav aktivitet og små udsving på den første handelsdag efter julestrabadserne. Det ledende KFX-indeks sluttede i kursniveauet 286,56 - et plus på 0,17 point.

Udviklingen blev præget af marginale kurskorrektioner, da flere investorer stadig var på juleferie, mens andre blot havde travlt med at slå mave efter juleanden. Jordskælvet i Sydasien fik således ikke nogen dramatisk indflydelse på dagens udvikling herhjemme, selv om flere udenlandske forsikringsselskaber såsom Munich Re i Frankfurt faldt som følge af bekymringer over det økonomiske skadeomfang.

Herhjemme var der minusser til A.P. Møller - Mærsk, selv om tungvægteren i KFX-ligaen mandag meldte, at skibe og besætning var sluppet uskadt fra de kæmpe flodbølger, som havde ramt kysterne ved Thailand, Sri Lanka, Malaysia og Indien. Koncernens B-aktie faldt under dagens handel 200 kr. til kurs 45.400, mens aktien i Torm, hvis besætning ligeledes var sluppet med skrækken, sluttede 2 kr. lavere i kurs 230...

BRANCHENYT
Læs også