Steg på pæne regnskabstal

De europæiske aktiebørser lukkede torsdag i plus, idet flere gode regnskaber var med til at give de toneangivende aktieindeks et løft. Der var ellers ikke megen aktivitet at spore i markedet forud for påskeferien, idet investorerne ikke var meget for at føje flere aktier til porteføljerne inden weekenden, oplyste en af dagens handlende.

Det var endnu engang de virksomhedsspecifikke nyheder, som styrede dagens udvikling, og da det viste sig, at der ikke var store grimme overraskelser i vente, forblev markedsstemningen positiv. Trods torsdagens fremgang er markedsdeltagerne stadig delt i to lejre, når det kommer til, hvorvidt den seneste tids pæne regnskaber er tegn på økonomisk fremgang.

Der var torsdag plusser til den finske mobilproducent Nokia, som blev belønnet for et flot kvartalsregnskab med en stigning på 7,5 pct. til kurs 14,80 euro. Nokias resultat lå over selskabets egne nedjusterede prognose, og det øgede forventninger til den indeværende regnskabsperiode og udviklingen i mobiltelefonmarkedet...

BRANCHENYT
Læs også