Krav om ens straffe til Midtbank-top

De fire anklagede i Midtbank-sagen fik forskellige domme i byretten og blev frikendt i landsretten. Nu lægger rigsadvokat Birgitte Vestberg op til, at de fire skal have ens strafudmåling i Højesteret.

Såvel direktørerne som formand og næstformand i Midtbank bør have den samme fængselsstraf for deres andel i bankens aktiehandel med Danske Bank-koncernen 6. februar 2001.

»De er alle professionelle og erfarne erhvervsfolk. De vidste alle fire, at de brød bankens egne interne regler ved at købe aktier på et tidspunkt tæt på regnskabsfremlæggelsen. De nikkede ja på trods af risikoen for en påtale for overtrædelse af de etiske regler på Københavns Fondsbørs. Der er derfor ingen tvivl om, at de har haft den samme viden om alvoren i deres gerning og jeg har svært ved at se, at der skulle ske nogen større sondring i strafudmålingen,« sagde Birgitte Vestberg, der tirsdag som fungerende rigsadvokat tog hul på tredje etape af den højst unikke retssag, hvor den tidligere Midtbank-ledelse er tiltalt for at have snydt Danske Bank-koncernen for en kursgevinst på 54 mio. kroner...

BRANCHENYT
Læs også