Dagens fokus

Ugen har været utrolig travl for den makroøkonomiske interesserede investor, og sidste dag i ugen vil ikke blive anderledes. I dag offentliggøres den vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport, hvor vi får indblik i tallene for juni. I Europa vil markedsopdateringen fra oliekoncernen BP Plc kunne tiltrække sig lidt opmærksomhed.  • De danske markedsdeltagere har muligheden for at kaste hovedparten af deres opmærksomhed på de planlagte begivenheder i udlandet. I Danmark er der blot offentliggørelser fra Nationalbanken og fødevaredistributøren Nowaco, som skal have godkendt en ekstraordinær udbetaling på en generalforsamling. Nationalbankens opgørelse af valutareserven er annonceret til kl. 16.00. Reserven kan danne grundlag for justeringer af rentespændet mellem Danmark og euro-zonen, hvilket der i øjeblikket ikke er udsigt til. Sidste opgørelse viste en reserve på 226 mia. kr. I marts lå reversen på 234 mia. kr., hvilket var et historisk højt niveau.
  • Præsident George W. Bush påbegynder en tale om den amerikanske makroøkonomi kl. 17.00. Mon ikke han vil benytte lejligheden til at fremhæve den seneste positive udvikling på arbejdsmarkedet og i økonomien. Netop disse faktorer kan hjælpe ham i det kommende valg i november. Især arbejdsmarkedet har været diskuteret meget og blev påpeget som "the missing link" i opsvinget i begyndelsen af 2004. Dette har ændret sig for tre måneder siden, hvor arbejdsmarkedsrapporterne begyndte at bekræfte styrken i opsvinget. Dagens opgørelse vil ikke have helt samme opmærksomhed som i marts og april. Arbejdsmarkedsrapporten vil dog altid have en stor opmærksomhed, da en afvigelse fra forventningerne kan sætte tonen på de finansielle markeder. Thomson First Call har foretaget en rundspørge blandt økonomer. Økonomerne forventer, at der er skabt 245.000 nye arbejdspladser uden for landbruget. Rapporten fremlægges kl. 14.30 dansk tid, hvilket er før de amerikanske markeder åbner. På samme tidspunkt fremlægges industriordrerne for maj.
  • Briterne blander sig. En af verdens største olieproducenter BP Plc er aktuel med en markedsopdatering for andet kvartal. Opdateringen er selvfølgelig interessant for koncernens investorer, men også for dem der har interesse i andre olieselskaber. Det er den første opdatering i branchen for perioden og giver dermed investor et indtryk for hele branchen. I slutningen af juni vurderede BP, at deres oliereserver er steget marginalt i forhold til opgørelsen i ultimo 2003. Reaktionen fra analytikerne udeblev ikke, og investor blev anbefalet at skifte fra Shell til BP Plc. Et af finanshusene, som anbefalede BP, var Credit Suisse First Boston.
  • Kl. 11.00 offentliggør Eurostat producentpriser for maj måned. Producentpriserne tiltrækker ikke den store opmærksomhed, men kan bruges til at give en indikation for udviklingen i de vigtigere forbrugerpriser. Det er forbrugerpriserne, som danner grundlag for inflationsberegningerne. ECB-chef Trichet nævnte torsdag, at centralbanken netop holder et vågent øje med inflationen, som er presset op af de høje energipriser. Pengepolitikken planlægges blandt andet ud fra inflationen. SKANDINAVIEN


Danmark..

BRANCHENYT
Læs også