Positiv og afslappet stemning

Investorerne holdt lav profil i mandagens marked forud for meldingerne fra FOMC-mødet i den amerikanske centralbank, men hjulpet af spredte korrektioner sluttede adskillige obligationer en spids højere.

Først på mandagen lå det danske obligationsmarked lidt lavere, fordi investorerne slavisk fulgte udviklingen syd for grænsen, hvor kurserne tabte højde. Men over middag vendte stemningen til det bedre, og efter offentliggørelsen af ISM-indekset fra USA sidst på eftermiddagen tog flere kurser endnu et lille ryk opad.

ISM-indekset, der afspejler forventningerne til den økonomiske udvikling blandt de amerikanske indkøbschefer i fremstillingsindustrien, faldt i april til 62,4 fra 62,5 måneden forinden. Faldet var marginalt, men i markedet havde investorerne regnet med en stigning til 63, så en lille overraskelse blev der tale om. Og for obligationsinvestorerne en glædelig en, idet den lille tilbagegang i ISM-indekset tydede på lavere økonomisk aktivitet end først antaget, og det kan udskyde centralbankens beslutning om at hæve de amerikanske renter...

Læs også