0

Færre unge køber ejerbolig

Antallet af unge familier, der har råd til at købe en bolig, er halveret siden 1987. Det har bl.a. fået Parcelhusejernes Landsforening (PL) til at opfordre regeringen til at gribe ind med skattelettelser og til for alvor at sætte gang i boligbyggeriet.

Samtidig konstaterer en af landets førende boligeksperter, lektor Jens Lunde, Handelshøjskolen i København, at ejerboligen er på tilbagetog som danskernes foretrukne boligform.

I 1987 ejede 130.000 unge under 30 år, ifølge en undersøgelse foretaget af Handelshøjskolen i København, deres eget hus eller lejlighed. I 2002 (seneste opgørelse) var antallet faldet til 73.600.

»Ejerboligen står ifølge alle undersøgelser stadig øverst på ønskesedlen hos 80-85 pct. af alle danske familier,« siger formanden for PL, Allan Malskær.

»Men for få boliger, høje skatter og stigende priser tvinger et stigende antal unge væk fra ejermarkedet over i billigere leje- og andelsboliger. Det skaber i stigende grad frustration hos de unge familier. En frustration, der i længden ikke er politisk holdbar,« siger formanden.

bo.joergensen@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også