Dollarsvækkelse

Nye olieprisstigninger sendte tirsdag den amerikanske dollar ned i kurs, da markedsdeltagerne frygtede, at de stigende priser ville stikke en kæp i hjulet på den amerikanske økonomi og forhindre den ventede renteforhøjelse fra Federal Reserve. Ved 16-tiden blev dollaren handlet i kurs 613,68 kr. mod 619,63 kr. mandag aften.

Trods løfter om øget olieproduktion fra Saudi-Arabien nærmede prisen på en tønde olie sig alligevel sidste uges rekord på 41,85 dollars - det højeste niveau i 21 år. Markedsdeltagerne var skuffede over det blot kortvarige prisfald over weekenden efter G7-nationernes og Saudi-Arabiens pres på de olieproducerende lande om at øge forsyningerne. Skuffelsen fik flere investorer til at spekulere i yderligere prisstigninger, selv om der bliver skruet op for oliehanerne, og det underminerede interessen for dollars.

Det manglende dollarincitament blev yderligere udbygget, da tirsdagens Ifo-indeks fra Tyskland afslørede høje forventninger til økonomien trods stigende oliepriser. Ifo-indekset blev i maj opgjort til 96,1 mod 96,3 i april. Trods det marginale fald nåede væksten i Tyskland i årets første tre måneder alligevel det højeste niveau siden 2001, hvilket dæmpede forventningerne til en snarlig rentenedsættelse i eurozonen...

Læs også