Jyske Dam

En af de mere upåagtede aktier på fondsbørsen har fået mere opmærksomhed end normalt på det seneste. Jeg tænker på Jyske Dam, der har den karismatiske direktør Anders Bank i spidsen.

Nåh nej - jeg mener naturligvis Jyske Bank, der har Anders Dam som bankdirektør. Men man roder så let rundt i det i den bank, der lige fra direktørens efterhånden trendy skægstubbe (ja alle har dem jo efterhånden, så mon ikke han snart barberer dem af?) til de ansattes selvbevidste kundehåndtering, der er en blanding af en brugtvognshandlers salgsteknik - De ved: »Lille frue, denne afdeling af Jyske Invest er kun blevet handlet om søndagen« - en reklamemands fantasi: »Hvorfor tænke så meget over det: Jyske Invest, så behøver du kun investere et sted« - og en bogholders snusfornuft: »Er du nu sikker på, at du har råd til at lade være med at spare op i Jyske Invest?«, i den grad er sin egen.

På mange måder er der ikke den store forskel på Jyske Bank og mange andre danske banker. Den væsentligste forskel er vel, at Jyske Bank vil være forskellig...

BRANCHENYT
Læs også