Kort nyt

Forbud mod Nikoline SUKKER Fødevareregion Ringsted har udstedt forbud mod, at Bryggerigruppen fortsat sælger Nikoline sodavand.

Etiketten vildleder forbrugeren, siger myndighederne, der har forbudt markedsføringen af fire forskellige sodavand. Bryggerigruppen A/S har anket sagen til Fødevaredirektoratet, der endeligt skal afgøre sagen. I mellemtiden kan bryggeriet fortsætte markedsføringen, men der kommer ændrede etiketter på Nikoline Citron og Nikoline Appelsin fremover, skriver Bryggerigruppen i en pressemeddelelse. Årsagen til forbuddet er, at Nikoline reklamerer på etiketten med at indeholde mere frugtsaft, mindre sukker og ingen farvestoffer. Men sukkerindholdet er kun omkring 1,5 gram lavere end i andre sodavand. Og det er ifølge fødevaremyndighederne ikke nok til, at bryggeriet må reklamere med det. /ritzau/

Maskinmester kommer hjem

OLIEUDSLIP Den 35-årige danske skibsmaskinmester Johnnie Lauridsen Nielsen fra tankskibet "Jane Maersk" kommer hjem til Danmark i løbet af ugen. Først den 25. oktober kommer maskinmesteren for retten i USA, hvor han risikerer op til 20 års fængsel samt en større bøde efter at have indrømmet at have gemt og ødelagt dokumenter, der kunne afsløre et olieudslip fra det danske skib. Maskinmesteren har fået lov at rejse hjem til Danmark, efter at der er blevet stillet en kaution, oplyser informationsmedarbejder Peter Beck-Bang, A.P. Møller-Mærsk. Den 35-årige maskinmester har nu ordinært fri efter at have sejlet med "Jane Maersk". Først senere vil rederiet tage stilling til, om han i givet fald skal have orlov, mens sagen kører.

..

BRANCHENYT
Læs også