Dollaren tog revanche

Den amerikanske dollar tog mandag revanche mod sine toneangivende rivaler, den japanske yen og euroen, da markedsdeltagerne korrigerede for fredagens dollarsvækkelse oven på på den amerikanske beskæftigelsesrapport. I dansk regning blev det til en stigning til kurs 564,18 kr. mod 562,01 kr. fredag.

Fredagens nøgletal stod ikke i dollarens tegn, da jobrapporten fra USA ikke kunne leve op til markedet forventninger trods en markant stigning i beskæftigelsen til 262.000. Flere havde nemlig sat næsen op efter en fremgang i størrelsesordenen nær de 300.000, og det havde givet nyt liv til forventningerne om, at Federal Reserve ville gå mere aggressivt til værks i sine pengepolitiske opstramninger. Da jobrapporten ikke indfriede konsensus faldt forventningerne til en accelerering af renteforhøjelserne samt en bedre forretning af dollar-investeringer.

Euroen blev mandag ramt af gevinsthjemtagning på forlydenderne om, at Tyskland presser for at få løsnet reglerne i stabilitets- og vækstpagten, som dikterer finansdisciplinen i Europa. Yennens nedtur skyldtes derimod større risikoaversion på vegne af de japanske investorer, som har været på udkig efter højere forrentning af deres investeringer i udlandet...

BRANCHENYT
Læs også