Kort nyt

Bedre sikkerhed på nettet En række af de større danske internetudbydere har udarbejdet en fælles kodeks, der har til formål at forbedre sikkerheden på internettet.

Den nye kodeks skal begrænse de negative virkninger af større orme-, hacker- og virusangreb og hjælpe virksomheder og private forbrugere til bedre sikkerhed. Den nye kodeks specificerer, hvad der er god skik blandt internetudbyderne. De tilsluttede internetudbydere stiller mandskab og ekspertise til rådighed, så større trusler mod internettets struktur kan afværges. Kodeksen forpligter også de tilsluttede internetudbydere til at udbyde eller henvise til leverandører af IT-sikkerhedsløsninger, oplyse kunderne om IT-sikkerhedsrisici og anbefale kunderne at sikre sig mod trusler. Den nye kodeks er blevet til på foranledning af brancheforeningerne, ITEK under Dansk Industri, IT-Brancheforeningen og Telekommunikationsindustrien.

Løsninger for små og store

Taiwanesiske Draytek med kontor her i landet lancerer nu en række nye og endnu kraftigere sikkerheds routere på det danske marked. Med den nye 3300 serie af VPN/Firewall routere kan Draytek nu tilbyde totalløsninger for såvel den lille som den mellemstore virksomhed, herunder avancerede Firewall/VPN funktionaliteter, såvel som integreret Voice over IP implementering med QoS. Det betyder, at de mindre og mellemstore virksomheder kan integrere data og telefoni på optimal vis, samtidig med at sikkerheden for begge protokoller er i top.

Håndtering af trådløse

Cisco annoncerer næste fase i SWAN (Cisco Structured Wireless-Aware Network) med introduktionen af et nyt modul til til Ciscos Catalyst 6500 switch produktlinjen.

Tre nye videoprodukter

Pinnacle Systems (NASDAQ: PCLE) lancerer nu tre nye videoprodukter til hjemmebrugere. De tre nye produkter anvender den seneste pc-teknologi såsom USB 2.0 og Intels Hyper-Threading-teknologi med mulighed for højkvalitativ video og kompakt samt ekstern afspilning. Dazzle DVC 90, Studio MovieBox Deluxe og PCTV USB2 er ikke bagudkompatible med USB 1.1, men enhver med USB 2.0-porte på computeren kan overføre lyd- og billedfiler mellem Pinnacles tre nye produkter og pc'en med en hastighed af op til 480 Megabits pr. sekund. Dazzle DVC 90 Dazzle Digital Video Creator (DVC) 90 er et tilbehør, som giver brugeren mulighed for at sammenkoble et videokamera med en pc for at kunne arbejde med video på computeren. DVC 90 optager og afspiller højkvalitativ video på fuld skærm. Som tillæg til hardwaren følger programmet Pinnacle Studio QuickStart, som gør det muligt at skabe effekter, sceneovergange og interaktive menuer. Slutresultatet kan gemmes på video-cd, S-VCD, dvd og på web-video. Studio MovieBox Deluxe Studio MovieBox Deluxe kobler alle analoge videokameraer og DV-kameraer til pc'en. Hardwaren har analog ind- og udgang samt IEEE 1394 (DV) ind- og udgang. Produktet løser samtlige problemer med at koble et videokamera til en USB 2.0-udstyret computer, og giver brugeren fuld kontrol over videokameraet via programmet Studio 9. Såvel det succesfulde videoredigeringsprogram Studio 9 som effektprogrammet Hollywood FX Plus til professionel skabelse og redigering af film følger med. Den blåmetallic-farvede hardware er designet af F.A. Porsche.

3D-CAD skal optimeres

Dyre digitale 3D-modeller af virksomheders produkter når sjældent længere end til virksomhedens produktionsafdeling. På den måde udnyttes teknologien dårligt. Anvendt på den optimale måde kan en virksomhed udnytte sine 3D-modeller langt bedre, blandt andet inden for markedsføring, uddannelse og servicering. Det er baggrunden for projektet "Optimeret anvendelse af 3D-modeller i danske virksomheder", som netop er igangsat med støtte fra Videnskabsministeriets it-korridor. Projektet varer halvandet år og støttes med over to mio. kr. Det er it-byen Katrinebjerg med forskere fra Institut for Informations- og Medievidenskab og Center for Avanceret Visualisering og Interaktion, CAVI, Aarhus Universitet, der står bag projektet. Sammen med 14 virksomheder, vidensinstitutioner og erhvervscentre vil de sætte fokus på, hvordan virksomhederne kan skabe multi-anvendelige 3D-modeller.

Nye e-læringsprojekter

Kun hver ottende bruger internettet til uddannelse, og derfor uddeler videnskabsminister Helge Sander (V) nu midler via en pulje på 10 mill. kr. til tretten konkrete demonstrationsprojekter, der skal fremme e-læring særligt i mindre og mellemstore virksomheder samt i den offentlige sektor. De 13 nye projekter er:
 • Vækst i byggebranchen ved hjælp af e-læring v/ Entreprenørskolen/Dansk Byggeri
 • Virtuelt samarbejde og videndeling for mellemledere i mindre virksomheder v/ Kjaer Group
 • Mere e-handel i staten med e-læring v/ Gatetrade
 • E-læring til de danske læger v/Den Almindelige Danske Lægeforening
 • E-læring til fordel for socialt udsatte børn v/ Den Sociale Højskole
 • Videobaseret oplæring af nye danskere på arbejdsmarkedet v/ Teknologisk Institut
 • E-læring til to-sprogede medarbejdere v/ Futurecom Group A/S
 • Mobil 3G e-læring til lastbilchauffører v/ Visioguide
 • E-læring til forbedring af miljøkontrol v/ Århus Kommune
 • E-læringsforløb inden for borgerservice i kommunerne v/ HK Uddannelsescenter Vendsyssel
 • Efteruddannelse af pædagoger v/ CVU Sønderjylland
 • Lærerigt computerspil om forandringsledelse i det offentlige v/ Forvaltningshøjskolen
 • E-læring til sognepræster og kordegne v/ Kirkeministeriet


..

Læs også