Flere firmaer satser på frynsegoder

Frynsegoder skal gives strategisk for at give fuldt udbytte, mener eksperter. år Poulsen eller Jensen får løn, er der i dag tilføjet adskillige personalegoder oven i nettolønnen.

Det er fordi 80 pct. af de danske firmaer ifølge erhvervsorganisationen Dansk Handel og Service giver de ansatte goder som en del af lønnen. »Det er ikke længere kun reklamefirmaer og it-virksomheder, der henvender sig for at få rådgivning om, hvordan man tilbyder personalet goder. Det er lige fra købmanden til kroejeren, som nu satser på fryns,« siger Heidi Schütt Larsen, markedschef i Dansk Handel og Service, der har 25.000 medlemmer.

Ifølge hende lader firmaerne ofte de ansatte selv vælge frynsegoderne fra en liste. På den måde tilpasses goderne den enkeltes behov. Det kaldes en fleksibel lønpakke. Både firmaets og den ansattes interesser tilgodeses...

BRANCHENYT
Læs også