Stærke USA-tal

Den amerikanske dollar fik det bedre under tirsdagens handel, og det største ryk i opadgående retning tog den i umiddelbar forlængelse af tal for forbrugertilliden i USA, der blev en positiv overraskelse.

Under de indledende øvelser svingede dollaren inden for snævre intervaller, men den virkede lidt bedre funderet, og ud på eftermiddagen var kursen steget til 571,00 kr. mod 570,65 kr. aftenen forinden ved 19-tiden. De amerikanske forbrugertillidstal fik dog snart investorerne til at afgive en stribe købsordrer på dollaren, for i januar var optimismen blandt forbrugerne i USA taget uventet til.

Forbrugertilliden for januar blev opgjort til indeksværdi 103,4 mod indeksværdi 102,7 måneden forinden, mens analytikerne i gennemsnit havde forudsagt et fald i indikatoren til indeksværdi 101. Den overraskende positive udvikling i den amerikanske forbrugertillid fik selvfølgelig investorerne til at formode, at der var mere gang i den amerikanske økonomi end først antaget, hvorefter de beholdt håbet om højere renter i USA...

BRANCHENYT
Læs også