Sivende tendens før regnskaber

Tendensen var sivende mandag, da investorerne var modvillige til at udvide porteføljerne inden den nye strøm af halvårsregnskaber fra de danske KFX-medlemmer. Dagens marked blev præget af små kursfald med fokus på bank- og medicinalaktierne forud for regnskab fra Jyske Bank tirsdag samt fra GlaxoSmithKline i London senere på ugen.

Investorerne måtte atter rette fokus mod udlandet i søgen efter virksomhedsspecifikke nyheder, da det hjemlige marked ikke bød på mange overraskelser, som kunne guide markedet. Men de europæiske børser havde svært ved at finde stigningstakterne, og da flere af de toneangivende indeks faldt i negativt territorium, fulgte det ledende KFX-indeks efter med et minus på 0,89 point til kurs 262,36.

Jyske Bank faldt mandag 2,50 kr. til kurs 349,50, da investorerne forsøgte at dække sig ind, inden banken tirsdag offentliggør nye halvårstal. Det ventes, at bankaktien vil tiltrække sig en del opmærksom, idet analytikerne ifølge en artikel i Børsen opfordrer Jyske Bank til at dele ud af overskuddet til aktionærerne...

BRANCHENYT
Læs også