Novo steg på EU anbefaling

Det danske aktiemarked fik en pæn afslutning på ugens handel, da det toneangivende KFX-indeks steg 0,49 point til kursniveauet 275,93 efter en markant fremgang i Novo Nordisk, som kunne fejre udsigten til en snarlig lancering af Levemir - et langtidsvirkende insulin-analog.

Humøret fejlede ikke noget fredag efter en positiv udvikling i valutamarkedet, hvor markedsdeltagerne valgte at udvide deres dollarpositioner på grund af spekulationer i en eventuel rentenedsættelse i eurozonen. Den øgede efterspørgsel på dollars gavnede de eksportrelaterede selskaber, og det var med til at holde aktiviteten oppe herhjemme og i resten af Europa.

En snarlig rentesænkning i euroland virkede mere sandsynlig efter offentliggørelsen af inflationen i eurozonen, som i februar på årsbasis blev opgjort til 1,6 pct., hvilket er det laveste niveau siden november 1999. De nye inflationstal samt de seneste dages politiske udtalelser placerede rentepolitikken på dagsordenen, idet investorerne vurderede, at en rentelettelse kan blive nødvendig for at nå EUs inflationsmål på 2 pct...

Læs også