Udenlandske aktier: Ransagninger gav store japanske fald

Det japanske aktiemarked kom tirsdag ud i et gevaldigt uvejr, da beskyldninger om grove uregelmæssigheder mod internetvirksomheden Livedoor Co udløste en flodbølge af kurskorrektioner i markedet.

Da de japanske børser lukkede var det toneangivende Nikkei 225-indeks faldet 2,8 pct., hvilket er det største fald på en enkelt børsdag i knap 2 år. Flere analytikere advarer om, at de følgende dage kan resultere i større fald. De peger på, at de seneste måneders kraftige stigninger har drevet kurserne op i et uholdbart niveau.

Anklagemyndigheden rykkede tirsdag ind og ransagede flere kontorer tilhørende Livedoor Co. Internetvirksomheden er under mistanke for brud på de særlige regler, der gælder børsnoterede selskaber. Selvom direktøren på det kraftigste afviste beskyldningerne, stod investorerne i kø for at komme af med deres aktier, og internet-aktien styrtdykkede 14,4 pct. Livedoor Co ramte hurtigt grænsen for det maksimale daglige kursfald, og var det ikke for den, var aktien handlet helt ned under guldtæppet, idet salgsordrerne langt oversteg købsordrerne...

BRANCHENYT
Læs også